torsdag 30 maj 2013

Bilderna som komma skall

  Ja, vad ska jag säga. Tiden går så väldigt fort och jag hinner liksom inte riktigt med. Kameran är självklart med på alla mina bravader, så det finns en hel del att visa upp för er. 
  Bland annat filmklipp på den vackra kvinnan på bilden ovan när hon dansar på firmafest i full Boogie Feever mundering med cameltoe som hon köpte på myrorna festen till ära. I shit you not; det är en väldigt underhållande syn, och det bästa av allt är att hon gladeligen bjuder på den :)
Och så har jag en mängd bilder på matporr som får det att vattnas i munnen på mig när de ska redigeras och plötsligt måste jag alltid ha ett knäckebröd hos mig när jag redigerar foton.. Så kan det gå. 

Imorgon är det dessutom grillkväll med de bästa bloggtjejerna, och det kan inte bli annat än fantastiskt mysigt och flamsigt om jag känner oss rätt!

måndag 27 maj 2013

En dag av shopping

 Det var med denna coola katten jag spenderade min lördag. Katarina och jag shoppade loss lite överallt, gick framför allt bananas inne på Zara (får visa sen vad jag köpte, jättefina grejer!) och åt sedan jättegod och vacker lunch på Raw Food House vid Caroli.
Vi tog varsin tacotallrik och maj gådd vad smaskigt! Allt var ju helt rått och nyttigt dessutom, vilket gillas ännu mera. Det bästa kom dock till sist, efterrätten.
Man fick den liksom på köpet, en fruktsallad med någon nötgrädde som smakade vanilj. Jag blev ju nästan högljudd inne på den lilla restaurangen över att det fanns passionsfrukt och blåbär i salladen.. jag ÄLSKAR passionsfrukt passionerat, verkligen. Lyrisk mat är vad detta är. Underbart. och nyttigt!

onsdag 22 maj 2013

Bländande kök och tapetefterlysning

 Jag vet att uppdateringarna inte haglar in här numera, men det kommer bli ändring på det jag lovar. Dagarna bara springer iväg helt enkelt och jag hinner inte riktigt med. Via hemnet hittade jag i alla fall ett bländande fint kök som jag så gärna ville visa hela världen. Här kan man se hur ett gammalt kök kan bli superfint helt utan att riva ut allt.. inga moderna helblanka luckor här inte.. vackert bländande vita dock. Ljuset som de kritvita luckorna och kaklet bidrar med är fantastisk, speciellt med tanke på kökets ringa storlek. 
 
 Sen måste jag fråga, för jag höll på att tuppa av när jag såg tapeten.. vad heter den?! Var hittar jag den?! Jag vill ha den! Någonstans, varsomhelst.. Jag måste ha den..!

söndag 19 maj 2013

Soliga festivaldagar

Det har ju varit en riktig höjdarhelg här i Malmö.. Staden visade sig från sin allra bästa sida med strålande solsken, tropisk hetta och glada invånare. Helt perfekt när det nog aldrig varit så många turister på en och samma gång.. Ni som följer mig på Instagram (@inredningskaos) kanske såg att jag satt med min isländska flagga i Folkets park med goda vänner och deltog på folkfesten.

Och rätt låt vann. Absolut. 
Island var ju också sjukt bra. En väldigt stolt islänning har ni här.
Ég á lif!

torsdag 16 maj 2013

Min bohemiska sommar


Jag fick inhandlat bikiniöverdelen från Gina Tricot idag, den jag gått och spanat på så länge och sett framför mig hur den passat ihop med så många av underdelarna jag har. Jag är ju inte den som köper en färdig bikini längre.. har fått dille på att köpa en del här och en del där och så matchar vi lite hejvilt efter humör. Kombinationerna är ju oändliga, och de udda delarna är billiga (speciellt när de är på rea i slutet av sommaren, då hamstrar jag..) så det är en win win situation.. och dem gillar vi ju :)
Så den här bohemiska kombon ska jag sporta i sommar. Tillsammans med en fejkbränna, beach spray i håret och tingeltangel runt handlederna.

Snart är den här!

onsdag 15 maj 2013

Stadsvimmel och kvalitetstid

 Idag har jag varit ledig hela dagen. Jätteskönt att ibland ha lite ledigt mitt i vardagen, för att kunna ta itu med ärenden och helt enkelt andas ut lite. Jag passade på att ha lite kvalitetstid med min bästa vän Malin, som numera även är min nya sambo (men mer om det en annan gång..). Vi resonerade som så att man måste ha lite kvalitetstid tillsammans med sin sambo för att inte glida isär, måste hålla flamman vid liv liksom ;)
 Så vi startade dagen tidigt med ett besök hos Böddi, då jag behövde ansa luggen och Malin behövde klippa topparna. Böddi nämnde dock när han kikade på hennes hår att 'it's a bit green...' och hade en mirakelkur som bara tvättade ur den grönaktiga missfärgningen med lite supermedel och fick det att se sommarblekt och naturligt ut istället. Sen fick han föna det i ungefär en halvtimme för hujedamig vilket tjockt hår..
Vänster: Mina nya örhängen från Indiska, så såld på allt bohemiskt nu! Höger: Nyfriserad Malin i storstadsvimmel :)
 Sedan smet vi ut i stadsvimlet och tittade på Eurovisionturisterna, och jag såg nog ut som en sådan jag eftersom jag hade kameran i högsta hugg.. stämningen är verkligen på topp i Malmö nu, som en enda stor festival.
 Vår dag av kvalitetstid avslutades på restaurangen Burek House vid södervärn där de har jättegod mat ifrån Balkan. Jag vet knappt vad jag åt.. paprika med någon fyllning och den där röda pepperonigrejen med osten i var ju riktigt trevlig.. jag blir ju lite lycklig av ost.

tisdag 14 maj 2013

Ljus och neutraler

Då denna dagen startade med regn väljer jag att fortsätta den med ljus. Bilden ovan hittade jag i ett galleri på Sköna Hem och jag blev lite kär.. eller jättekär egentligen. Färgerna är så härliga och precis allt jag är så förtjust i just nu.. neutraler, vitt, svart, trä, brunt och färgstänk från gröna växter. Gardinerna i en så dov och mjuk färgskala är verkligen pricken över i här.. underbart.

Och hur spännande är det inte nu med Eurovision i Malmö.. hela staden har vaknat till liv och veckan bjuder på en folkfest som staden aldrig skådat. Hela Malmö firar, stämningen bland folket är fantastisk och åh som jag unnar min fina stad denna lycka! 

måndag 13 maj 2013

En efterlängtad bildkavalkad


 Här har vi då inlägget som jag haft så svårt att formulera. Där intrycken var så många att jag inte riktigt lyckats få med dem i ord.. men nu är det bara att köra.. Jag hade sällskap av de finaste av tjejerna till huvudstaden. Katarina, Anna och Paulina. Väldigt mycket beröm till Jannike som ordnade en så bra dag!

Vi hann med att irra runt i stockholm lite och hitta en vrålgod asiatisk buffé till lunch innan hela eventet började. Där var det föreläsningar som avlöste varandra och vinstregn som hette duga.. Malena berättade om sin bloggresa till att bli finlands största livsstilsbloggerska, Jannike berättade om feng shui och ur det kan tillämpas i hemmet och sen var det Maria (aka Mary) som fick alla att kippa efter andan lite med sin inspirerande livshistoria..

Jag lyckades knipa hem en vinst i regnet, nämligen ett vackert smyckesträd från House Doctor som sponsrades av tjejerna med butiken Salt & Stil, som även de var med på träffen och som jag mötte och pratade med lite senare efter maten. Underbara tjejer, och vilken butik! Dansk design som alltid är så fin och så vacker inspiration att jag inte kan sluta bläddra ibland produktbilderna. Check it out säger jag bara!



 Katarina i ett nötskal:

 Hon är ju som Hulken, fast snygg som tusan!
De fantastiskt fina bloggerskorna Malena och Helena hade jag äran att träffa och prata med.
 Hela resan avslutades med en lååång promenad i ett vårvackert tockholm. Där Anna köpte vrålsnygga skor, vi alla köpte nyttig smoothielunch och i slutändan gick vi igenom extra säkerhetskontroller på Arlanda för att få kika på Victorias Secrets nya butik och köpa lite fina flickiga saker :)

Helt underbart var det. Det är utan tvekan sällskapet som gjorde hela resan. Vi har skrattat, fnittrat, gjort squats i höga klackar, poserat, möblerat om hotellrum, snackat norska (eller försökt tappert iaf..) och snäst åt taxireceptionister. Precis allt man bör göra när man är i huvudstaden. 

lördag 11 maj 2013

Att välja sina ord

 Det blev visst en bloggpaus. Mycket händer i livet just nu som får orden och bilderna att stanna kvar inne i huvudet, ibland är det så svårt att veta hur mycket av ens liv att lägga här.. Bloggen är ju som en trogen vän, en bundsförvant som länkar mig till så många stöttande kvinnor (mest kvinnor iaf) och det känns ju oftast självklart att det är här alla orden som finns i mitt huvud ska bli levande. 
Bilder tagna hemma hos bästa vännen Malin som har en så mysig bohemisk stil :)
Men nu väljer jag mina ord noga. Bara väldigt få kommer hamna här, eftersom jag i nuläget inte kan förmå mig att blotta min själ och mitt liv för allmänheten. Det som jag behöver min trogna vän bloggen till nu är att vara en kanal där positiv energi får bo. 

Bara pepp, bara gott, bara kärlek. 
(och framöver så ska jag vara mindre kryptisk, jag lovar).

tisdag 7 maj 2013

De osamlade tankarna

Nä, jag har inte direkt lyckats något vidare med att samla ihop foton och tankar till ett inlägg om helgen. Det var visst en större process än vad jag väntade mig. De flesta bilder är redigerade men orden flyger runt som ett virrvarr i mitt huvud. 
De samlar sig nog så småningom..

Tills dess kan jag nämna att jag efter jobbet idag satte mig i trädgården i bikini och fick lite färg (lite röd som senare blir mörkare vit..). Så varmt blev det i Malmö idag, sommarvarmt... 
Helt underbart efterlängtat!

måndag 6 maj 2013

En halv återhämtning senare

Jag behövde en liten paus för återhämtning efter helgens bravader i huvudstaden. Sådär glad som på bilden ovan har jag varit i princip hela helgen, och nu när jag sovit ut och bearbetat lite kom jag på att jag har närmare trehundra bilder i kameran som jag ska gå igenom, sålla och redigera.. och klockan är elva på kvällen nu så jag orkar inte alls. Så jag fortsätter bearbeta alla möten med fantastiska kvinnor, alla tramsskratt på hotellrummet, alla squats vi alltid gör när vi tjejer träffas (det har blivit en grej..) och alla intryck från de fantastiska föreläsningar vi fick.. 

Så återkommer jag med lite bildkavalkader först imorgon när jag vilat huvudet en stund till.

fredag 3 maj 2013

Ett bloggbesök till huvudstaden

Tidigt imorgon bär det av. Tillsammans med donnorna Paulina, Anna och Katarina ska vi göra Stockholm både osäkert och sjukt glamouröst. Så inför avfärden måste jag bara packa och sy in bröstdelen på en klänning som visst var gjord för någon med lite mer generös barm än en annan.

Fy vad kul vi ska ha i helgen. 
Jag är ju helt tokig av förväntan.

Guldkant på en solig vardag

 Det är svårslaget, att arbeta fram till lunch och sedan kunna ta sig till möllan med en kollega för att dricka rosévin som smakar semester i solskenet medan sorlet av marknaden ljuder i bakgrunden. Att prata en stund om livet, jobbet och kärleken med en nyfunnen vän.

och att sedan åka hem till mina föräldrar och äta nygräddade våfflor och prata lite mer om livet, jobbet och kärleken med den bästa av familjer.

 Guldkant på min soliga vardag är det. 

torsdag 2 maj 2013

Träigt

 Man kan inte annat än älska dessa soliga dagar. Mina eftermiddagar kan spenderas i trädgården med musik i öronen och sandpapper i högsta hugg. Dels har ett par stolar fått sig en omgång, men även en av två stubbar, som kommer bli till sidobord... eller dylikt.. i nuläget är de ganska sneda, så att ställa grejer där känns lite ansvarslöst.. men ändå, attans vad fint det kommer blir :)
i övrigt börjar jag nu verkligen längta till helgen. Stora bloggdagen är på lördag och jag ska dit med de bästa bloggtjejerna jag vet och träffa ännu fler mysiga bloggtjejer... jag är alldeles tokig av förväntan! Det kan inte bli annat än en helt fantastisk helg i huvudstaden! :)

onsdag 1 maj 2013

Gråa vårnyanser

Tänk att det är första maj redan. Helt underbart!

Båda de nya mattorna som jag köpte häromveckan är på plats, och även om jag hade velat att den färglada skulle förgylla vardagsrummet så kändes det inte riktigt rätt. Däremot fungerade den gråa hur bra som helst, och det hela blev ju ganska vårigt ändå.. på mitt sätt :)
 På brickan som står på bordet fick lite snäckor från semestrar ta plats. Det är ju vårigt om något.. Men fortfarande med dämpade färger, precis som jag vill ha det :)

Den färgglada mattan hamnade istället i köket, där den harmoniserar fantastiskt med den stålgrå färgen på
 köksluckorna. Mer om det i ett annat inlägg (när jag städat köket så att jag kan fota det...)

Dubbelt firande

Igår firade vi inte bara valborg, utan även årsdagen av min familjs flytt till Sverige. Det var alltså 23 år sedan denna islänning satte fötterna på svensk mark för första gången, och jag är så glad för det. Väl värt att fira med lite bubbel i ett varmt uterum :)